Recept

Linguine met mosseltjes en lente-kruidenboter

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wim Lybaert: "Als je het mij vraagt, zijn bouchotmosselen de beste mosselen. Het is een mythe dat we enkel in de zomer mosselen kunnen eten."

Gebruik voor zelfgemaakte kruidenboter altijd hoeveboter, nooit margarine

bereiding
  1. 1

    Maak eerst de kruidenboter. Pel en pers de knoflook. Hak de ansjovis fijn. Hak alle blaadjes van de kruiden fijn, de steeltjes mogen weg. Meng de zachte boter met de knoflook, de ansjovis en de verse kruiden en kruid met peper. Bewaar de boter in de koelkast.

  2. 2

    Spoel de mosselen grondig. Breng een grote kookpot met gezouten water aan de kook en kook hierin de pasta beetgaar. Giet de pasta af.

  3. 3

    Pel en snipper de ui. Maak de selder schoon en snij hem in fijne blokjes. Verhit een scheutje olijfolie en stoof de ui en de selder 1 minuut. Voeg de mosselen en de Noilly Prat toe en kruid met peper en zout. Dek de pot af, schud op en laat stoven tot de mosselen open zijn.

  4. 4

    Als de mosselen net openen, voeg je de pasta en de helft van de kruidenboter toe. Dek af en schud goed op. Laat nog even samen opwarmen en serveer dan meteen. Geef er een partje citroen en de extra kruidenboter apart bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Linguine met mosseltjes en lente-kruidenboter

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!