Recept

Dunne lende met parmezaan en sinaasappel-venkelslaatje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Natalie tipt!

“Is radicchio in het seizoen? Deze Italiaanse slasoort smaakt ook heerlijk bij dit gerecht. Je kunt 'm in dunne reepjes snijden en onder de venkel husselen, maar ook kort grillen voor je de steak in de pan legt. De stevige kropjes kun je immers ook uitstekend bakken.”

bereiding
  1. 1

    Laat de steak een halfuur op kamertemperatuur komen.

  2. 2

    Snij de sinaasappelen à vif en vang het sap op. Meng het sap met de appelazijn, de honing en 2 eetlepels olijfolie extra vierge. Spoel de venkel en snij ze met een mandoline in flinterdunne partjes. Meng de venkelplakjes met de sinaasappelpartjes en de citrusdressing.

  3. 3

    Verhit een grillpan. Borstel het vlees in met olijfolie en gril het 2 minuten aan elke kant. Kruid het met peper en zout. Verpak het in aluminiumfolie en laat het even rusten voor je het aansnijdt.

  4. 4

    Leg het vlees op een mooie schaal en werk het af met de parmezaanschilfers en de rucola. Serveer er de sinaasappel-venkelsalade bij. Lekker met een stukje krokant ciabattabrood erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Dunne lende met parmezaan en sinaasappel-venkelslaatje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!