Recept

Albondigas met saffraanrijst en een venkelslaatje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: “Serveer de balletjes ook eens als hapje. Gratineer ze met wat mozzarella in de oven en geef er stokbrood bij” 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Bereid de rijst. Los de saffraan op in de warme kippenbouillon. Doe de rijst in een met olijfolie ingevette ovenschaal, roer even om tot de korrels een laagje olie hebben en voeg de warme bouillon toe. Kruid met peper en zout en dek af met een vel aluminiumfolie. Gaar 20 minuten in de oven.

  2. 2

    Pel en snipper de ui en de knoflook voor de saus en de balletjes. Verhit olijfolie in een diepe stoofpot en fruit er de ui en de knoflook in aan. Haal de helft eruit en meng met het gehakt, het ei, het paneermeel, de peterselie, de komijn, de kaneel en het paprikapoeder. Kneed tot een smeuïg geheel en voeg eventueel extra paneermeel toe indien nodig. Rol er hapklare balletjes van. Verhit boter en olijfolie in een pan en bak de balletjes goudbruin en krokant.

  3. 3

    Voeg intussen de tomatenblokjes, de oregano en de tijm toe aan de rest van de gefruite ui en knoflook en laat op een zacht vuur 15 minuten indikken. Leg dan de balletjes in de saus.

  4. 4

    Maak de venkel schoon en snij ‘m met een mandoline in flinterdunne plakjes. Spoel en droog de rucola. Klop de koolzaadolie met de appelazijn, de mosterd en de honing los tot een dressing en meng die onder de venkel en de rucola.

  5. 5

    Neem de rijst uit de oven en roer de korrels los. Serveer de albondigas met de saffraanrijst en het venkelslaatje. Werk de balletjes af met de extra peterselie en de amandelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!