Recept

Gebakken gnocchi met prei, spinazie en bruine boter

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Supersimpel maar oh zo lekker, dit Italiaanse gerechtje.

Bruine boter ken je misschien ook onder de naam beurre noisette. Deze eenvoudige botersaus geeft een hazelnootachtige smaak aan je gerechten - vandaar ook de Franse benaming - en past zowel bij groenten als bij vis en vlees.

Toptip!

Door zout toe te voegen aan de prei, verliest ze sneller vocht en stooft ze mooier aan. Laat de prei lichtjes bruin kleuren voor een gekaramelliseerde smaak.

bereiding
  1. 1

    Maak de preiwitten schoon en snij ze in halve maantjes. Spoel en droog de spinazie.

  2. 2

    Kook de gnocchi beetgaar in gezouten water.

  3. 3

    Stoof de prei in een diepe pan in wat boter en kruid ze met peper en zout. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Voeg dan de gnocchi toe en bak ze kort mee.

  4. 4

    Verhit de rest van de boter in een steelpannetje tot ze lichtbruin kleurt en mooi schuimig is.

  5. 5

    Schep de gnocchi met de groenten in de borden, overgiet ze met de bruine boter en kruid met peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gebakken gnocchi met prei, spinazie en bruine boter

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!