Recept

Vegan Vietnamese rijstnoedelsalade met chiliportobello

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ook lekker! Dankzij zijn vlezige structuur is de portobello de ideale champignon om te bakken en zo ook een perfecte vleesvervanger. Zijn ze niet in het seizoen, dan kun je ook andere paddenstoelen zoals oesterzwammen of shiitakes gebruiken.

bereiding
  1. 1

    Maak de wortelen schoon en snij ze met een mandoline of dunschiller in lange repen. Blancheer ze 3 minuten in kokend water. Haal ze uit het water en rol ze op. Zet ze even aan de kant.

  2. 2

    Maak de chilipeper schoon en snij hem zonder de zaadjes in ringen. Pel de sjalot en snij ze in fijne ringen. Pel en snipper de knoflook. Schil en rasp de gember. Snij de portobello's in plakken van ongeveer 1 cm dik.

  3. 3

    Bak eerst de sjalot, de chili en de knoflook in een pan met arachideolie. Voeg er de portobello’s aan toe en roerbak. Breng ze op smaak met de sesamolie, de sojasaus en peper.

  4. 4

    Spoel de komkommers en snij ze in rondjes. Maak de little gems schoon en snij ze in fijne repen. Kook de rijstnoedels gaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze daarna afkoelen in koud water zodat ze niet gaan kleven.

  5. 5

    Maak de dressing. Pers het sap uit de limoen. Verwijder de buitenste bladeren van het citroengras en snipper het binnenste gedeelte fijn. Meng dat met het limoensap, de rietsuiker en de olie. Breng de dressing op smaak met de sojasaus en peper. Roer goed los.

  6. 6

    Pluk de blaadjes van de munt. Verdeel de rijstnoedels, de little gem-reepjes, de plakjes komkommer, de wortelrolletjes en de gebakken portobello’s over de kommetjes. Werk ze af met de dressing, de munt en de rest van de gebakken sjalot, chili en knoflook. Serveer met een partje limoen en de rest van de dressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vegan Vietnamese rijstnoedelsalade met chiliportobello

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!