Recept

Sobanoedelsalade met kip, broccoli en pindadressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Toptip! Kies voor de dressing een ongesuikerde pindakaas op basis van enkel en alleen noten. Zoek dus naar het label ‘100% pindanoten’ op de verpakking. Lekker smeuïg en vezelrijk!

bereiding
  1. 1

    Verdeel de broccoli in roosjes. Schil de stam en snij hem in reepjes. Blancheer de broccoliroosjes en -reepjes 3 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken onder koud water en laat ze afkoelen.

  2. 2

    Kook de sobanoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af. Schil de wortel en snij hem in heel fijne repen van ongeveer 5 cm lang, 0,5 cm breed en 2 mm dik. Meng de broccoli en de wortel onder de sobanoedels.

  3. 3

    Bak de kip krokant in wat boter en olijfolie. Kruid ze met peper, zout en chilivlokken. Snij de kip in repen.

  4. 4

    Maak de dressing. Pel en pers de knoflook. Maak de chilipeper schoon en snipper hem fijn. Schil en rasp de gember. Doe alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje en roer goed los. Lepel wat van de dressing over de noedelsalade.

  5. 5

    Hak de pindanoten grof en rooster ze kort. Verdeel de noedelsalade over de kommetjes en leg er de reepjes kip bovenop. Werk de kommetjes af met de geroosterde pindanoten en de koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Sobanoedelsalade met kip, broccoli en pindadressing

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!