Recept

Quinoawok met groene asperges, broccoli en krokante sesamfeta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Natalie tipt! “Serveer er nog wat hummus of een lepeltje zure room bij. Restjes zijn lekker als lunch de dag nadien.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de panko met de sesamzaadjes in een kommetje. Doe de bloem in een tweede kommetje. Klop het eiwit los in een derde kommetje. Snij de feta in blokjes of plakjes.

  2. 2

    Wentel de blokjes feta eerst door de bloem, dan door de losgeklopte eiwitten en tot slot door de panko-sesammix. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en bak ze 10 minuten in de oven.

  3. 3

    Kook intussen de quinoa in water met het bouillonblokje gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem af en maak de korrels goed los.

  4. 4

    Maak de paprika schoon en snij hem in blokjes. Verdeel de broccoli in roosjes en blancheer ze 5 minuten in lichtgezouten water. Giet ze af en spoel ze onder koud water. Maak de groene asperges schoon, verwijder de houtachtige uiteinden en snij de asperges in stukjes.

  5. 5

    Draai de fetablokjes na 10 minuten voorzichtig om. Besprenkel ze met de honing en bak ze opnieuw 10 minuten in de oven.

  6. 6

    Schil en rasp de gember. Verhit een scheutje arachideolie met de sesamolie in de wok en roerbak de groene asperges en de broccoliroosjes. Voeg de gember toe. Voeg er ook de quinoa aan toe roerbak nog kort.

  7. 7

    Neem van het vuur en meng er de rode paprika onder. Serveer de quinoawok met de krokante sesamfeta. Werk hem af met de verse munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Quinoawok met groene asperges, broccoli en krokante sesamfeta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!