Recept

Wok met zilvervliesrijst, kip, broccoli en pindadip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met zilververliesrijst geef je je gerecht een extra portie vezels en maak je het dus extra gezond. Zilvervliesrijst heeft een nootachtige smaak, dus je moet er misschien even aan wennen, maar deze variant bevat wel extra veel vezels. Hou er rekening mee dat volkoren rijstsoorten langer moeten koken! 

bereiding
  1. 1

    Kook de zilvervliesrijst gaar in lichtgezouten water. Dit duurt ongeveer 45 minuten. Laat de rijst even uitdampen en maak de rijstkorrels los.

  2. 2

    Boen de zoete aardappel schoon en snij hem in stukken. Verdeel de broccoli in roosjes. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in fijne ringen.

  3. 3

    Maak de pindasaus. Warm de kokosmelk op met de bruine suiker en de sojasaus, roer er de pindakaas door en breng de saus op smaak met sambal naar wens.

  4. 4

    Verhit een wokpan. Bak eerst de kippenblokjes goudbruin in 1 eetlepel sesamolie en 1 eetlepel arachideolie. Haal ze even uit de pan en roerbak nu de broccoli en de zoete aardappel beetgaar. Hak de pindanoten.

  5. 5

    Voeg de sojasaus en de rest van de arachideolie toe. Roer er de rijst en de kippenblokjes door en bak de rijst krokant. Serveer de wok met de gesnipperde lente-ui, de gehakte pindanoten en de pindasaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wok met zilvervliesrijst, kip, broccoli en pindadip

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!