Recept

Gevuld brood met eitjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip: Vergeet niet om het brood op het bakpapier te leggen vóór je met het vlechtwerk begint. Achteraf krijg je het niet meer netjes weggelegd en zal het breken.

bereiding
  1. 1

    Meng alle ingrediënten voor het deeg, zorg dat de gist en het zout elkaar niet raken en kneed het deeg 7 minuten in de keukenrobot. Dek het af en laat het 1.30 uur rijzen op kamertemperatuur.

  2. 2

    Kook 6 eieren in 6 minuten gaar in gezouten water. Spoel ze vervolgens onder koud water, pel ze voorzichtig en zet ze koel weg.

  3. 3

    Spoel de spinazie en laat ze uitlekken. Pel en snipper de ui. Stoof de ui glazig in olijfolie. Voeg de spinazie in delen toe en laat ze slinken. Kruid ze met peper en zout. Schep de spinazie in een vergiet en duw er zoveel mogelijk vocht uit.

  4. 4

    Bak het gehakt rul in een droge koekenpan. Kruid het met de komijn, de kaneel, peper en zout.

  5. 5

    Kneed het deeg opnieuw en rol het op een bebloemd werkblad uit tot een lap van ongeveer 30 cm lang en 25 cm breed. Leg hem recht voor je op een met bakpapier beklede bakplaat. Schep het gehakt in het midden van de deeglap in een strook van ongeveer 9 cm breed. Laat boven- en onderaan een strook van 2,5 cm vrij. Maak 6 kleine holtes in het gehakt. Leg er de eitjes in, verdeel er de spinazie over en bestrooi alles met de kaas.

  6. 6

    Snij met een scherp mes aan de vier uiteinden 4 rechte hoekjes deeg weg. Plooi het bovenste flapje naar binnen, boven op de vulling. Snij nu aan de lange kanten de deegflappen om de twee cm schuin in en zorg ervoor dat je evenveel strookjes aan elke kant hebt. Vouw de strookjes om en om over de vulling naar het midden toe, zo ontstaat er een vlecht.

  7. 7

    Plooi het onderste flapje naar binnen als er langs beide kanten nog twee strookjes over zijn. Plooi dan pas de 2 laatste strookjes naar het midden. Bedek het brood met vershoudfolie en laat het nog 30 minuten rijzen.

  8. 8

    Verwarm de oven voor op 190°C. Klop het laatste ei los. Bestrijk het brood met het losgeklopte ei en bak het ongeveer 35 minuten in de oven. Laat het 10 minuten rusten voor je het aansnijdt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevuld brood met eitjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!