Recept

Cordon bleu met gegrilde ham en raclettekaas, met wortelstoemp

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hmm, laat die cordon bleu maar komen! Helemaal zelfgemaakt, en dus nóg lekkerder.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen en snij ze in grove stukken. Schil de wortelen en snij ze in schuine stukken van 3 cm. Pel en snipper de sjalot. Verhit een scheutje olijfolie in een grote pot en stoof de sjalot en de wortel daarin 5 minuten op een zacht vuur. Voeg de aardappelen toe en overgiet met water tot alles onder staat. Laat op een zacht vuur garen.

  2. 2

    Snij de kipfilets open zoals een boek. Beleg ze met vershoudfolie (of bakpapier) en sla ze met een deegrol plat tot ze ongeveer 1 cm dik zijn.

  3. 3

    Vouw om elk plakje kaas een plakje ham en leg ze op de binnenkanten van de kipfilets. Vouw de kipfilets dicht en prik ze vast met 1 of 2 cocktailprikkers. Kruid de cordon bleus met peper en zout.

  4. 4

    Klop de eieren los in een diep bord. Meng het paneermeel met de kippenkruiden in een ander diep bord. Wentel de kipfilets door de losgeklopte eieren en haal ze dan door het paneermeel. Schik de cordon bleus in een ovenschaal, besprenkel ze aan alle kanten met olijfolie en bak ze 10 minuten in de oven op 200°C. Verlaag de oventemperatuur dan naar 185°C en bak ze nog 15 à 20 minuten.

  5. 5

    Giet de groenten af. Voeg er het scheutje melk en het klontje boter aan toe en pureer ze. Kruid de puree met versgeraspte nootmuskaat, peper en zout. Snij de cordon bleus in plakjes en serveer ze met de wortelstoemp.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Cordon bleu met gegrilde ham en raclettekaas, met wortelstoemp

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!