Hartige kuikensoesjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Hartige kuikensoesjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Schattig gerechtje voor met Pasen

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 210°C.

    Hak de tuinkruiden.

    Halveer de avocado, verwijder de pit, schep er het vruchtvlees uit.

    Pers de limoen.

    Snij de radijsjes en kerstomaatjes in kammetjes.

  2. 2

    Smelt de boter en meng er de bloem door.

    Doe er dan al roerende het water bij en een snuifje zout.

    Haal van het vuur en blijf roeren tot het deeg van de bodem loskomt.

  3. 3

    Spatel er een na een de eieren door en roer tot een homogeen deeg.

  4. 4

    Spuit kleine hoopjes deeg op een met bakpapier beklede ovenplaat.

    Bak ze 15 minuten.

    Laat afkoelen.

  5. 5

    Vermeng de kruiden met de kruidenkaas en voeg er eventueel wat room bij.

  6. 6

    Plet het vruchtvlees van de avocado met wat limoensap, cayennepeper, koriander, peper en zout.

  7. 7

    Snij de kapjes van de soesjes schuin af.

    Vul de helft van de soesjes met kruidenkaas, de andere met avocadocrème.

  8. 8

    Snij de kapjes doormidden, als vleugeltjes, en duw ze in de vulling.

    Werk af met ’kammen’ van radijs of kerstomaat.

    Zet de kuikens in een nestje van tuinkers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 210°C.

    Hak de tuinkruiden.

    Halveer de avocado, verwijder de pit, schep er het vruchtvlees uit.

    Pers de limoen.

    Snij de radijsjes en kerstomaatjes in kammetjes.

  2. 2

    Smelt de boter en meng er de bloem door.

    Doe er dan al roerende het water bij en een snuifje zout.

    Haal van het vuur en blijf roeren tot het deeg van de bodem loskomt.

  3. 3

    Spatel er een na een de eieren door en roer tot een homogeen deeg.

  4. 4

    Spuit kleine hoopjes deeg op een met bakpapier beklede ovenplaat.

    Bak ze 15 minuten.

    Laat afkoelen.

  5. 5

    Vermeng de kruiden met de kruidenkaas en voeg er eventueel wat room bij.

  6. 6

    Plet het vruchtvlees van de avocado met wat limoensap, cayennepeper, koriander, peper en zout.

  7. 7

    Snij de kapjes van de soesjes schuin af.

    Vul de helft van de soesjes met kruidenkaas, de andere met avocadocrème.

  8. 8

    Snij de kapjes doormidden, als vleugeltjes, en duw ze in de vulling.

    Werk af met ’kammen’ van radijs of kerstomaat.

    Zet de kuikens in een nestje van tuinkers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.