Recept

Verrassingsmandjes van koekjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ga aan de slag met onze versiertips en maak zelf de mooiste paaskoekjes.

• Steekvormpjes vind je tegenwoordig in alle maten en vormen in zaken waar bakproducten verkocht worden.

• Om de koekjes te versieren heb je glazuur nodig. Icingpoeder vind je in zaken waar bakproducten verkocht worden.

bereiding
  1. 1

    Roer de boter romig met de suiker.

  2. 2

    Voeg er het ei en de bloem aan toe. Meng alles en kneed het deeg tot een bal. Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg het 30 minuten in de koelkast.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Steek met een ronde uitsteekvorm (⌀ 7 cm) vier koekjes uit het deeg. Neem vervolgens twee koekjes en steek er met een kleinere uitsteekvorm (⌀ 5 cm) opnieuw cirkels uit, zodat je een opening krijgt.

  4. 4

    Bak de koekjes 12 tot 15 minuten in de oven en laat ze even afkoelen op een rooster.

  5. 5

    Maak er na het bakken een potje mee. Dit doe je door de twee ‘open’ koekjes met een toefje glazuur op een rond koekje te kleven. Het laatste ronde koekje gebruik je als deksel. Beschilder het deksel met gekleurd glazuur, snij een paar jelly beans doormidden en schik ze in de vorm van een bloem op het vochtige glazuur. Laat drogen en werk de rand af met toefjes wit glazuur. Vul het potje tot slot op met jelly beans.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!