Recept

Romige aspergesoep met kingkrab

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Tip!

Kingkrabpoten kook je in 8 à 12 minuten gaar in een flink gekruide court-bouillon. Voor 1,5 liter gebruik je 2 seldertakken, 1 eetlepel peperbolletjes, 1 koffielepel zout, 1 koffielepel cayennepeper.

bereiding
 1. 1

  Schil de asperges. Kook de schillen 10 minuten in de kippenbouillon (voeg eventueel nog extra schillen toe) en laat nog even trekken terwijl je de rest van de soep voorbereidt.

 2. 2

  Snij de punten van de asperges en hou ze apart. Snij de rest van de asperges in stukken. Snij de prei fijn en de ui in ringen. Schil de aardappel en snij ook in stukken.

 3. 3

  Fruit de ui, prei, aardappel en aspergestukjes aan in een klontje boter tot de groenten glazig gestoofd zijn. Zeef ondertussen de schillen uit de aspergebouillon en blus er de groenten mee. Breng aan de kook en zet daarna het vuur zachter. Laat 20 minuten onder deksel garen, mix fijn en breng nog even aan de kook. Zet het vuur zacht en voeg de room toe en breng verder op smaak met peper en zout.

 4. 4

  Verdeel de aspergesoep over mooie bordjes en leg er enkele aspergepunten in. Snij de kingkrab in de lengte in twee. Doe de zure room in een kleine spuitzak. Leg de kingkrab verticaal op de randen van de borden. Spuit er dotjes zure room op en werk ze verder af met eetbare bloemetjes, aspergepunten en de radijsscheutjes, dille of andere fijne kruidenblaadjes (basilicum, tuinkers…).

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Romige aspergesoep met kingkrab

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!