Recept

Gevulde inktvistubes met burrata

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Francesco Cury en Ugo Federico zijn beste vrienden die samen Racines en Monella runnen, waarmee ze de roots van de Italiaanse keuken naar Brussel brengen. Dit is een van hun favoriete gerechten. 

bereiding
  1. 1

    Snij het brood in stukken. Pel de knoflook. Verhit olijfolie in een stoofpot en fruit er de knoflook enkele minuten in tot die zijn smaak heeft afgegeven aan de olie. Haal de knoflook eruit en voeg de gepelde tomaten toe. Voeg het brood en de bouillon toe en kruid met peper en zout. Laat de saus 40 minuten sudderen op een zacht vuur tot het brood helemaal is opgenomen en de saus is ingedikt. Voeg wat vers basilicum toe.

  2. 2

    Laat de saus eerst afkoelen tot kamertemperatuur en zet ze dan nog enkele uren in de koelkast.

  3. 3

    Bak de inktvistentakels kort in olijfolie. Hak ze fijn en meng ze onder de afgekoelde tomatensaus. Vul de inktvistubes met de saus en maak ze bovenaan toe met een prikker. Leg ze koel weg.

  4. 4

    Mix de burrata met het aanhangende vocht en een likje olijfolie tot een smeuïg sausje. Kruid het met zout. Hou het sausje apart voor de afwerking.

  5. 5

    Verwarm de oven voor op 180°C. Mix alle ingrediënten voor het koekje tot een glad beslag. Verwarm een koekenpan op hoog vuur, lepel er 1 à 2 eetlepels van het beslag in en zet het vuur zachter. Het koekje is klaar als het loslaat van de bodem van de pan. Je hoeft het niet om te draaien om aan de andere kant te bakken. Neem het voorzichtig met een spatel uit de koekenpan en laat het afkoelen op keukenpapier. Herhaal tot het beslag op is.

  6. 6

    Verhit wat olie in een pan en bak de gevulde inktvistubes kort maar krachtig 1 minuut aan elke kant. Laat ze nog 3 minuten verder garen in de oven.

  7. 7

    Lepel de burratasaus in een mooi bord, leg er een gevulde inktvistube bij en werk af met het zwarte koekje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde inktvistubes met burrata

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!