Recept

Romige harissa-paprikakippenbouten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kippenbouten zijn budgetvriendelijker dan kipfilets. Bovendien zijn ze supersappig, dankzij het extra vet.

bereiding
  1. 1

    Pel en pers de knoflook. Schil de aardappelen en snij ze in kwarten. Leg de aardappelen samen met de kippenbouten in een kom. Kruid ze met peper en zout. Meng 5 eetlepels olijfolie met de knoflook, de harissa en het paprikapoeder. Verdeel het pittige mengsel over de aardappelen en de kippenbouten en meng goed. Laat de kip en de aardappelen 30 minuten marineren.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de aardappelen en de kip in een ruime ovenschaal, zorg dat er nog plaats is voor de groenten. Gaar de aardappelen en de kip 20 minuten in de oven.

  3. 3

    Spoel de prei en snij ze in ringen. Maak de paprika’s schoon en snij ze in grove stukken. Verdeel de paprika en de prei over de schotel. Dek daarbij de kip en de aardappelen niet helemaal af, anders zal de kip niet krokant bakken. Bak alles nog 20 minuten in de oven.

  4. 4

    Rasp de schil van de citroen en pers het sap. Roer de roomkaas los en meng er de geraspte citroenschil, het citroensap en 2 eetlepels water onder. Breng de dip op smaak met het chilipoeder, peper en zout.

  5. 5

    Haal de schotel uit de oven en verdeel er de roomkaasdip over. Werk het gerecht af met de verse kruiden, nog een likje olijfolie en wat extra chilipoeder.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Romige harissa-paprikakippenbouten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!