Recept

Ravioli-lasagne van Ilse

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Vlug aan tafel met een minimum aan werk? Met kant-en-klare ravioli zit je goed. Ideaal voor als het snel moet gaan, want je kunt er ook makkelijk een maaltijdsoep mee maken, bijvoorbeeld.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in met een beetje olie.

  2. 2

    Pel en snipper de uien en de knoflook. Fruit de uien in een grote kookpot aan in wat olijfolie. Voeg na 4 minuten de knoflook toe en roerbak nog 1 minuut. Blus met de witte wijn. Voeg de tomatenblokjes toe en kruid de saus met de oregano, peper en zout. Laat de saus 20 minuten garen op een zacht vuur, roer regelmatig om.

  3. 3

    Kook de ravioli gaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem af en laat hem goed uitlekken. Roer de ricotta los met de room, voeg 2 eetlepels gehakt basilicum toe en kruid de ricottasaus met peper en zout.

  4. 4

    Leg een laagje ravioli op de bodem van de ingevette ovenschotel. Verdeel er ¼ van de tomatensaus over en ¼ van de ricottasaus. Kruid met peper en zout en strooi er ¼ van de geraspte kaas over. Herhaal de laagjes tot de schotel gevuld is. Eindig met de geraspte kaas en bak de lasagne nog 25 minuten in de oven. Lekker met extra kaas en een sneetje brood erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ravioli-lasagne van Ilse

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!