Recept

Raviolilasagne met romige parmezaansaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een snelle lasagne, handig met kant-en-klare ravioli!

Snel-klaar-tip

Met kant-en-klare gevulde pasta maak je in no time een snelle lasagne. Verse pasta moet namelijk maar enkele minuten garen, daarna hoef je ‘m enkel nog een lekker krokant te bakken in de oven.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Fruit ze glazig in olijfolie. Voeg de room toe en breng tegen het kookpunt aan. Roer er de parmezaan onder en laat die op een zacht vuur smelten. Breng de saus op smaak met peper en zout.

  2. 2

    Spoel en droog verse spinazie. Snij de champignons in plakjes en bak ze in olijfolie goudbruin. Voeg de spinazie in delen toe en laat ze slinken. Kruid de groenten met peper en zout. Kook ondertussen de ravioli gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel wat saus over de bodem van 4 kleine ovenschaaltjes. Leg er een laag ravioli op, daarop wat groenten en opnieuw een laagje saus. Herhaal en eindig met een laagje saus. Bestrooi de lasagne met de extra parmezaan. Zet de schaaltjes 15 minuten in de oven tot de bovenkant mooi goudbruin is. Werk de lasagnes voor het serveren af met de verse oregano.

Meer interessante vragen

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Raviolilasagne met romige parmezaansaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!