Recept

Bloemkoolsalade met feta en pancetta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke warme maaltijdsalade op basis van bloemkool. Feta en pancetta geven de groente extra smaak.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 230°C. Spoel de kikkererwten, laat uitlekken. Snij de bloemkool in roosjes en schep er de kikkererwten onder. Meng het komijnpoeder en paprikapoeder met 60 ml olijfolie. Kruid met peper en zout en schep dit onder de bloemkool en kikkererwten. Schep alles op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 25 minuten in de oven

  2. 2

    Bak de pancetta in een droge koekenpan krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Pel en snij de rode ui in ringen en de radijsjes in dunne plakjes.

  3. 3

    Pel en pers de knoflook en meng met de zure room, de koriander en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Roer voor de dressing de mosterd, de honing, een scheutje olijfolie en het limoensap los. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Schep de zure roomop een schaal en strijk mooi open. Verdeel er de witte kool, de rode ui, radijzen, pancetta en de geroosterde bloemkool met de kikkererwten over. Brokkel er de feta over en besprenkel lichtjes met de mosterddressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bloemkoolsalade met feta en pancetta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!