Recept

Vispapillot met bloemkoolsalade

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Zomerse vis in papillot van Libelle Lekker-chef Natalie.

Natalie tipt: “Geef je liever een oosterse toets aan jouw vispapillot? Kies dan eens voor groenten zoals paksoi en sojascheuten en vervang de smaakmakers door bijvoorbeeld sesamolie, vissaus en een scheutje sake.”

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 185°C. Maak de salade. Maak de bloemkool schoon en verdeel ze in roosjes. Roer de currypasta los met de kurkuma en de ras el hanout en 2 eetlepels olijfolie. Verdeel de marinade over de bloemkoolroosjes en hussel ze goed door elkaar. Kruid ze met peper en zout.

 2. 2

  Besprenkel 4 vellen bakpapier met olijfolie en leg telkens een moot vis in het midden. Maak de lente-uien schoon en snij ze in de lengte in reepjes. Maak de paprika schoon en snij ze in fijne reepjes. Verkruimel het bouillonblokje. Verdeel de lente-ui en de paprika over de vis, breng ze op smaak met het bouillonblokje, peper en een scheutje Noilly Prat. Doe de papillotten goed toe. Gaar de vis en de bloemkool allebei 15 minuten in de oven.

 3. 3

  Pof de amandelen, de zaden en de pitten in een pannetje zonder vetstof. Snipper de kruiden fijn. Haal de bloemkool uit de oven en hussel er de gepofte pitten en de kruiden onder.

 4. 4

  Haal de vispapillotten uit de oven en maak ze open. Serveer de vis met de bloemkoolsalade en werk ze af met de extra munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vispapillot met bloemkoolsalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!