Bloemkoolsalade
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Bloemkoolsalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Even lekker als een klassieke aardappelsalade, maar zoveel lichter, deze bloemkoolsalade! Hij past bovendien helemaal in de principes van Pascale Naessens. Wil je 'm graag een Griekse twist geven? Werk 'm dan af met flinterdunne plakjes rode ui en zwarte olijven.

bereiding
  1. 1

    Verdeel de bloemkool in roosjes en snij ook de steel in plakjes. Kook alles net beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en laat meteen afkoelen onder koud water. Laat goed uitlekken.

  2. 2

    Spoel de radijsjes en snij ze in partjes of plakjes. Bewaar het loof voor de afwerking. Hak de bieslook fijn.

  3. 3

    Kook de eitjes in 10 minuten hard. Pel ze en laat afkoelen. Snij de eitjes in partjes en plet een klein deeltje ervan met een vork.

  4. 4

    Meng de bloemkool met de mayonaise, de radijsjes, de bieslook en het geplette ei. Kruid met peper en zout. Meng voorzichtig de partjes ei onder de salade. Werk af met het loof van de radijsjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verdeel de bloemkool in roosjes en snij ook de steel in plakjes. Kook alles net beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en laat meteen afkoelen onder koud water. Laat goed uitlekken.

  2. 2

    Spoel de radijsjes en snij ze in partjes of plakjes. Bewaar het loof voor de afwerking. Hak de bieslook fijn.

  3. 3

    Kook de eitjes in 10 minuten hard. Pel ze en laat afkoelen. Snij de eitjes in partjes en plet een klein deeltje ervan met een vork.

  4. 4

    Meng de bloemkool met de mayonaise, de radijsjes, de bieslook en het geplette ei. Kruid met peper en zout. Meng voorzichtig de partjes ei onder de salade. Werk af met het loof van de radijsjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.