Recept

Bloemkoolempanadas met peterseliedip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Origineel veggie gerechtje met bloemkool. Mag er wat vlees bij? Bak dan nog een extra portie lamsgehakt of gemengd gehakt mee onder de bloemkoolroosjes.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de ui en bak glazig in olijfolie. Voeg de specerijen toe en roerbak 3 minuten.

  2. 2

    Snij de bloemkoolroosjes nog fijner en schep onder de specerijen. Bak een 5-tal minuten. Voeg dan de erwtjes toe en bak nog 2 minuten verder. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout. Zet het vuur uit en schep er de gesnipperde koriander onder.

  3. 3

    Rol het kruimeldeeg uit en steek er met een uitsteekvormpje van ± 9 cm diameter cirkels uit. Schep op elk rondje een flinke lepel van het bloemkoolmengsel. Sluit de deegcirkeltjes en maak ze met een vlechtje dicht. Je kan de randjes ook aandrukken met een vork. Leg de empanadas op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met melk. Zet 20 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin en krokant zijn.

  4. 4

    Meng intussen alle ingrediënten voor de dip met een scheutje olijfolie tot een smeuïge dip. Breng op smaak met peper en zout. Serveer bij de empanadas.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bloemkoolempanadas met peterseliedip

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!