Recept

Konijnenmandjes met roerei

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een eyecatcher op je paastafel!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Steek met een koekjesvormpje eerst de konijnenvormpjes uit het bladerdeeg. Hou deeg over om ook het mandje te kunnen maken.

  2. 2

    Breek de eieren in een kom en klop ze los. Spoel de mooiste 6 halve eierschalen uit. Leg op 6 overgebleven stukjes bladerdeeg een eierschaal en vorm rond de eierschaal een mandje van het bladerdeeg. Laat de opening bovenaan vrij. Maak zo 6 konijnenmandjes.

  3. 3

    Leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Borstel ze in met een beetje van het losgeklopte ei en bak de mandjes 18 à 20 minuten in de oven. Verwijder voorzichtig de eierschalen en laat de mandjes afkoelen op een rooster.

  4. 4

    Meng de room onder de rest van de losgeklopte eieren en kruid het mengsel met peper en zout. Bak er in een klontje boter een luchtig én nog smeuïg roerei van. Snij de zalm in reepjes van 2 cm en rol ze op tot 6 kleine rolletjes.

  5. 5

    Vul elk konijnenmandje met een lepel van het smeuïge roerei en werk ze af met de zalmrolletjes en een plukje waterkers. Presenteer ze op een bord met een beetje hooi.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Konijnenmandjes met roerei

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!