Recept

Kipsaltimbocca met venkel en kikkererwtenpesto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Natalie tipt!

“Mis je toch wat koolhydraten en lijkt dit gerecht niet verzadigend genoeg? Maak er dan een burger van. Koop kleine ciabattabroodjes, bestrijk ze met de kikkererwtenpesto en beleg ze met de venkel en de saltimbocca. Zo zet je in een handomdraai een heerlijke weekendburger op tafel.”

bereiding
  1. 1

    Pel de uien en snij ze in ringen. Maak de stronkjes venkel schoon en snij ze in dunne partjes. Rasp de schil van de sinaasappel. Verhit olijfolie in een pan en stoof er de uien in. Voeg de venkel toe en blus ze met de witte wijn. Breng op smaak met de geraspte sinaasappelschil, voeg het kippenbouillonblokje toe en laat alles op een zacht vuur 15 minuten garen.

  2. 2

    Spoel de kikkererwten en laat ze goed uitlekken. Mix ze met de kant-en-klare pesto tot een smeuïge dip. Breng eventueel nog extra op smaak met citroensap, peper en zout.

  3. 3

    Sla de kipfilets met een vleeshamer eventueel nog dunner. Kruid de kip met peper en zout en wikkel er 2 plakjes parmaham rond. Steek er telkens 2 blaadjes salie tussen en maak ze vast met een prikker. Verhit olijfolie in een pan en bak de saltimbocca een 5-tal minuten aan beide kanten.

  4. 4

    Snipper de peterselie. Meng de rozijnen en de peterselie onder de gestoofde venkel. Serveer de saltimbocca met de gestoofde venkel en de kikkererwtenpesto. Werk af met het basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kipsaltimbocca met venkel en kikkererwtenpesto

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!