Recept

Varkenshaasje met sinaasappel en venkel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wat een topcombinatie!

De confituur geeft deze bereiding een fris-fruitige toets. Voor de eindejaarsfeesten kun je bijvoorbeeld een lepel veenbessencompote toevoegen. ­Vervang de venkel dan door een ­wintergroente zoals pastinaak.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Snij de stronkjes venkel in partjes. Pel de uien en snij ze in partjes. Pel de knoflook. Snij de sinaasappel in plakjes. Meng de takjes rozemarijn met de kippenbouillon en de abrikozen­confituur.

  2. 2

    Leg de venkel, de sinaasappel, de ui en de knoflook op een bakplaat of in een grote ovenschaal. Besprenkel ze met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Overgiet met de bouillon en zet 20 minuten in de oven.

  3. 3

    Leg de krielaardappelen in een ­andere ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie, peper en zout. Zet ze ook meteen mee in de oven.

  4. 4

    Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak het varkenshaasje kort rondom goudbruin. Kruid met peper en zout. Leg het varkenshaasje ­bovenop de venkel en zet het nog 18 à 20 minuten in de oven.

  5. 5

    Laat het varkenshaasje 5 minuten rusten voor je het aansnijdt. Stort de krielaardappelen boven op de ­groenten en de sinaasappel en werk de bakplaat af met de plakken varkens­haasje.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Varkenshaasje met sinaasappel en venkel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!