Recept

Salade van gegrilde asperges met pestocroutons, rosbief en parmezaandressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Natalie tipt!

“Koop dunne plakjes rosbief bij de slager of gebruik een restje van een gebraad van afgelopen weekend. Neem de plakjes rosbief tijdig uit je koelkast, dan kan het vlees op kamertemperatuur komen voor je het met je salade serveert.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snij het ciabattabrood in blokjes en meng er de pesto onder. Leg de broodblokjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 10 minuten in de oven. Laat ze afkoelen. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof en laat uitlekken op keukenpapier.

  2. 2

    Maak de dressing. Pel en snipper de knoflook. Mix de knoflook met de ansjovis, de parmezaan, de mayonaise en de zure room tot een smeuïge saus. Breng de dressing op smaak met citroensap en peper.

  3. 3

    Schil de witte asperges, verwijder de harde houtachtige uiteinden en kook ze in 6 minuten beetgaar in lichtgezouten water. Giet ze af.

  4. 4

    Verwijder de harde houtachtige uiteinden van de groene asperges. Verwarm een grillpan en rooster beide soorten asperges aan beide kanten goudbruin en krokant.

  5. 5

    Spoel en droog de Romeinse sla en snij ze in reepjes. Snipper de bieslook in ringen en meng ze onder de sla.

  6. 6

    Verdeel de sla over de borden. Werk de salade af met de krokante asperges, de rosbief, de pestocroutons en de pijnboompitten. Lepel er de dressing bij of geef hem er in een apart potje bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salade van gegrilde asperges met pestocroutons, rosbief en parmezaandressing

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!