Recept

Calzones met courgette-parmahamvulling en artisjokslaatje

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Natalie tipt!

“Ik gebruik een restje mascarpone, maar je kunt ook ricotta of geitenkaas gebruiken als je dat in huis hebt. Met twee rollen pizzadeeg maakte ik zes heerlijke kleine calzones, perfect als fastfood op vrijdagavond.”

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 220°C. Spoel de courgette en snij ze in dunne plakjes. Snij de parmaham in reepjes. Meng de mascarpone met de oregano en de truffelolie en kruid hem met peper en zout.

 2. 2

  Ontrol het pizzadeeg. Maak met behulp van je grootste dresseerring of een kommetje mooie rondjes en bestrijk ze met de mascarponecrème. Beleg ze met de dunne plakjes courgette en reepjes parmaham. Vouw de calzones dubbel, duw de randjes goed vast en bak de calzones 15 minuten in de oven.

 3. 3

  Maak intussen het slaatje. Rasp de schil van de citroen en pers het sap. Laat de artisjokken uitlekken. Pel en pers de knoflook. Snipper de peterselie. Verhit een bodempje olijfolie in een pan en fruit er de knoflook in aan. Voeg de artisjokken en de peterselie toe en breng de groenten op smaak met citroenschil, citroensap, peper en zout.

 4. 4

  Neem de calzones uit de oven en serveer ze met het lauwe artisjokslaatje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!