Recept

Casarecce met avocado-erwtjespesto en burrata

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verrassend crunchy, deze pasta met kruidencrumble! Je kunt 'm slanker maken door de pijnboompitjes in de pesto weg te laten. Ook lekker met gebakken champignons en fijngesneden lente-ui.

bereiding
  1. 1

    Maak de pesto. Blancheer de erwtjes in gezouten water. Hou wat erwtjes apart voor de afwerking. Verwijder de pit en de schil van de avocado's. Snij 1 avocado in blokjes, snij de andere in plakjes. Pel en snipper de knoflook.

  2. 2

    Doe de erwtjes samen met de munt, knoflook, avocadoblokjes, limoenschil, olie, pijnboompitten en parmezaan in een kleine blender en mix fijn. Kruid met peper en zout. Voeg eventueel wat water toe tot je een smeuïge pesto krijgt.

  3. 3

    Kook de pasta gaar in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.

  4. 4

    Rooster de pijnboompitten voor de afwerking samen met het venkel- en korianderzaad in een klein pannetje. Voeg de gepofte quinoa, gehakte koriander en olijfolie toe, kruid met peper en zout en roer om tot een crumble.

  5. 5

    Meng de avocadopesto onder de pasta, breek er een half bolletje burrata op en lepel er wat van de kruidencrumble over. Werk af met een limoenplakje, nog wat verse erwtjes en de plakjes avocado.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Casarecce met avocado-erwtjespesto en burrata

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!