Recept

Croque-monsieur

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een van de simpelste snacks die er bestaan, maar oh zo lekker! Ideaal om een restje brood op te werken. Gebruik geen té vers brood: met brood van een paar dagen oud wordt je croque-monsieur extra krokant.

Weetje: in Nederland bestel je geen croque-monsieur maar een tosti ham-kaas. En in Frankrijk ziet je croque-monsieur er net iets anders uit: daar wordt hij gebakken in de pan en afgewerkt met bechamelsaus en gesmolten kaas erbovenop.

bereiding
  1. 1

    Beleg 4 sneetjes brood met telkens een sneetje kaas en ham. Leg er een tweede sneetje brood bovenop.

  2. 2

    Besmeer de boven- en onderkant van de belegde boterhammen met boter. Verwarm intussen het croque-apparaat.

  3. 3

    Bak de croques tot ze goudbruin zijn en de kaas gesmolten is. Dit duurt, afhankelijk van hoe krachtig je croque-monsieurapparaat is en hoe bruin je je croque wilt, drie tot vijf minuten.

  4. 4

    Serveer je croque-monsieur met rauwkost en wat zure uitjes erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Croque-monsieur

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!