Recept

Triangoli in brodo

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijke Italiaanse maaltijdsoep op basis van zelfgemaakte bouillon. In Italië is het een traditie dat de tante of oma je verse bouillon brengt als je je niet goed voelt. Verse bouillon met pasta zou alles beter maken.

Tip: je kunt ook perfect ravioli of tortelloni gebruiken voor dit recept.

Extra tips voor de beste bouillon:

- Duw bij het zeven echt alle sapen uit de groenten met behulp van een pollepel. Zo krijg je extra veel smaak.

- Als je zelf bouillon maakt zal je merken dat deze flink wat zout nodig heeft om goed krachtig te smaken.

- Je kunt de bouillon perfect op voorhand maken en een dag of 3 in de koelkast bewaren of vries ‘m in voor later.

bereiding
  1. 1

    Maak de bouillon. Pel de uien en snijd in grove stukken. Maak de prei, wortel en selder schoon en snij in grote stukken.

  2. 2

    Verhit de olijfolie in een diepe soeppot en voeg hier de uien en de groenten aan toe. Laat zachtjes stoven. Leg er dan de kip op en voeg water toe tot de kip net onder staat. Voeg het kruidenbuiltje en de kruidnagels toe en laat zo’n 2,5 uur koken op een zacht vuurtje.

  3. 3

    Haal de kip uit de bouillon (je kunt ‘m gebruiken voor een ander recept). Zeef de bouillon. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Breng de bouillon aan de kook en leg hier de triangoli in. Als ze bovendrijven zijn ze klaar. Schep de bouillon met de triangoli in de kommetjes en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Triangoli in brodo

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!