Recept

Tagliolini met basilicumpesto, straciatella en tonijn

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Superlekkere en supersnelle Italiaanse pasta met tonijn en pesto.

Tip: je kunt pesto perfect op voorhand maken maar bewaar ‘m wel luchtdicht en onder een laagje olie. Anders wordt hij snel bruin en slecht.

Wist je dat? Als een pesto bij vis wordt geserveerd wordt hier hij traditioneel niet met parmezaanse kaas gemaakt omdat parmezaan de vis al snel kan overheersen.

Wat is straciatella? Een verse kaas die gemaakt worden van mozzarellavezels en room. Denk hierbij aan de binnenkant van een burrata. Heerlijk!

bereiding
  1. 1

    Maak de basilicumpesto. Pel de knoflook en doe de knoflook samen met de baslicum, de olijfolie en 50 g pistaches in een vijzel of keukenrobot en plet of mix tot een gladde pesto. Kruid met peper en zout. Snij de tonijn in kleine blokjes. Hak de rest van de pistachenootjes fijn.

  2. 2

    Kook de tagliolini al dente in gezouten water. Giet de tagliolini af.

  3. 3

    Meng de basilicumpesto onder de tagliolini en schep op de borden. Lepel er de straciatellakaas en de tonijn bij. Werk af met de rest van de pistachenootjes en eventueel wat extra basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tagliolini met basilicumpesto, straciatella en tonijn

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!