Recept

Lasagne met gekookte ham en spinazie

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Ook lekker!

Maak de lasagne ook eens met groene lasagnevellen en je hebt een echte lasagne verde.

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op de grillstand op 180°C. Maak de bechamel. Smelt de boter in een kookpot. Voeg de bloem toe en meng met een garde tot het mengsel naar koekjes ruikt. Voeg er een beetje van de halfvolle melk bij en roer los met een garde. Voeg de rest van de melk toe en blijf roeren op een zacht vuur tot de saus indikt. Meng er 50 gram gratinkaas onder en kruid met een snuifje nootmuskaat, peper en zout.

 2. 2

  Pel en snipper de knoflook. Spoel en droog de spinazie. Hou enkele blaadjes apart voor de afwerking. Stoof de knoflook met de spinazie aan in de olijfolie. Kruid de spinazie met peper en zout.

 3. 3

  Lepel een beetje bechamelsaus op de bodem van een ovenschaal. Leg er een laagje lasagnevellen op. Lepel er opnieuw een laag bechamelsaus over, dan wat van het spinaziemengsel en dan een laag ham en opnieuw lasagnevellen. Bouw de lasagne verder op en eindig met een laagje bechamelsaus. Leg er de apart gehouden spinazieblaadjes op, strooi er de rest van de gratinkaas over en zet de lasagne 15 minuten onder de grill.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lasagne met gekookte ham en spinazie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!