Recept

Paddenstoelenbrood met knolselderpuree en gebakken champignons

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekkere lunch

Heb je nog een restje paddenstoelenbrood? Het is ook heel lekker tussen twee sneetjes zuurdesembrood met een dikke laag pickles erbij.

bereiding
  1. 1

    Maak het paddenstoelenbrood. Spoel de linzen en laat ze uitlekken. Verwarm de oven voor op 200°C. Hak de hazelnoten fijn en meng ze met de champignons en de linzen. Pel en snipper de ui en de knoflook. Rits de rozemarijn.

  2. 2

    Verhit de olie in een pan en fruit de ui en de knoflook samen met de rozemarijn. Bak de noten, linzen en champignons 10 minuten mee. Breng op smaak met de sojasaus, de misopasta en het chilipoeder.

  3. 3

    Klop de eieren los met de melk en meng ze onder het paddenstoelenmengsel. Stort het beslag in een met bakpapier beklede lange smalle bakvorm van 9 x x 26 cm en bak het brood 40 minuten in de oven.

  4. 4

    Schil de knolselder en snij hem in gelijke stukken. Kook de knolselder gaar in water met het bouillonblokje. Giet hem af en mix hem glad. Smelt er 3 eetlepels boter onder en kruid de puree met peper en zout.

  5. 5

    Maak de champignons schoon en roerbak ze goudbruin en krokant in een klontje boter. Kruid ze met peper en zout.

  6. 6

    Snij het paddenstoelenbrood in plakjes en serveer die met de knolselderpuree en de gebakken champignons. Werk het gerecht af met de rucola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Paddenstoelenbrood met knolselderpuree en gebakken champignons

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!