Recept

Hete bliksem met zalm, knolselder­puree en appel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie tipt!

“Ook lekker met nog wat gestoofde prei. Je kunt die als bijgerecht serveren, of aanstoven en als extra laagje op de knolselderpuree lepelen.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de knolselder in blokjes. Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook de aardappelen samen met de knolselder, de laurier en de tijm in water met evenveel melk.

  2. 2

    Giet de groenten af, verwijder de laurier en de tijm en pureer de knolselder en de aardappelen met een beetje melk en een klontje boter tot een smeuïge puree. Kruid de puree met versgeraspte nootmuskaat, peper en zout. Lepel de puree in een beboterde ovenschaal.

  3. 3

    Schil de appelen en snij ze in partjes. Kerf ze in en leg ze op de knolselderpuree. Snij de zalm in stukken en leg ze mee op de puree. Beleg de appeltjes met vlokjes boter en strooi de mozzarella over de schotel. Bak de hete bliksem 20 à 25 minuten in de oven. Werk hem af met de verse spinazie en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hete bliksem met zalm, knolselder­puree en appel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!