Recept

Vogelnestjes van kwarteleitjes met kaassaus en krieltjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Maak eens een miniversie van vogelnestjes, succes gegarandeerd!

Kwarteleitjes koop je in de versafdeling van de supermarkt. Soms zijn ze zelfs al voorgekookt.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Breng water aan de kook met een scheutje azijn. Kook er de kwarteleitjes 3 minuten in. Laat ze in koud water afkoelen en pel ze.

  2. 2

    Meng het gehakt met de oregano en het uienpoeder en breng verder op smaak met peper en zout. Neem een klein ‘handje’ gehakt, maak er een kuiltje in en leg er een kwarteleitje in. Vorm vervolgens het gehakt rond het eitje, tot een ‘vogelnestje’. Herhaal dit voor alle eitjes.

  3. 3

    Leg de vogelnestjes op een ovenplaat en bak ze gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven. Halveer de krieltjes en kook ze eerst 10 minuten in lichtgezouten water. Laat ze uitlekken en bak ze krokant in wat boter. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Snipper voor de saus de sjalot en de knoflook fijn. Fruit ze aan in olijfolie, blus met de witte wijn en voeg de mascarpone toe. Zet de pan van het vuur en roer er dan de gruyère, de emmentaler en de parmezaan door. Breng op smaak met de cayennepeper en peper en zout.

  5. 5

    Haal de vogelnestjes uit de oven. Schep wat van de kaassaus op een bord, leg er de balletjes op en garneer met de groene scheutjes. Serveer met de krokant gebakken krieltjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vogelnestjes van kwarteleitjes met kaassaus en krieltjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!