Recept

Gevulde gehaktkrans met tomatensaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zoals een vogelnestje, maar dan anders.

bereiding
  1. 1

    Kook 8 eieren hard in ongeveer 8 minuten, laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Meng het gehakt met de jngesnipperde uien, de knoflook, het paneermeel en de 3 resterende eieren. Kruid met peper en zout. Voeg de tomatenpuree, de mosterd en de bladpeterselie toe en meng goed. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Beleg een bakvorm met spekreepjes; doe dit in dwarse richting, zodat ze overhangen. Vul met de helft van het gehaktmengsel, maak 8 kuiltjes, leg er de gekookte eieren in en verdeel er de rest van het gehakt over. Druk goed aan en vouw de overhangende spekreepjes over de krans. Schuif de gehaktkrans in het midden van de oven en laat 40 à50 minuten bakken.

  3. 3

    Fruit voor de tomatensaus de uien en kno ook glazig in olijfolie. Voeg de wortelblokjes toe en stoof die even mee. Blus met rode wijn, voeg de tomaten- blokjes en alle kruiden behalve het basi- licum toe en laat 20 minuten onder deksel pruttelen op een zacht vuur. Voeg de tomatenpuree toe, het vers basilicum en kruid af met peper en zout. Laat nog 10 minuten onder deksel prut- telen op een zacht vuur. Serveer de gehaktkrans met de tomatensaus. Lekker met aardappelpuree.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde gehaktkrans met tomatensaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!