Recept

Risottoballetjes met boschampignons

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit recept is ook makkelijk te maken met een restje risotto. Je kunt de balletjes gerust een dag van tevoren maken.

Voor een vegetarisch gerecht vervang je de kippenbouillon door groentenbouillon.

bereiding
  1. 1

    Pel de sjalotten en de knoflook en snipper ze fijn. Breng 1 liter water aan de kook en voeg de bouillonblokjes toe. Fruit in een stoofpot 2 teentjes knoflook en 1 sjalot kort aan in olijfolie, voeg de rijst toe en roerbak kort. Zet het vuur zachter. Voeg dan lepel voor lepel de bouillon toe en wacht telkens tot de rijst het vocht heeft opgenomen alvorens een nieuwe lepel bouillon toe te voegen. Dit neemt ongeveer 20 minuten in beslag.

  2. 2

    Meng de geraspte kaas door de risotto. Verdeel de risotto over een ruime, lage schaal en laat hem 1 uur afkoelen.

  3. 3

    Snij 200 gram van de champignons in kleine blokjes en bak ze krokant olie. Voeg 1 geperst teentje knoflook toe en kruid met peper en zout. Maak je handen vochtig en schep anderhalve eetlepel risotto in je natte hand. Druk de rijst plat, leg er een lepeltje boschampignons in en vouw de rijst eromheen. Herhaal dit tot de rijst en de champignons opgewerkt zijn.

  4. 4

    Doe de bloem in een diep bord, klop de eieren los in een ander diep bord en doe de panko in een derde diep bord. Haal de balletjes achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko.

  5. 5

    Verhit het frituurvet tot 170°C. Frituur de balletjes in kleine porties in 4 minuten goudbruin en krokant.

  6. 6

    Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes. Fruit de overige sjalot en 1 geperst teentje knoflook aan in olijfolie en voeg de gedroogde oregano toe. Voeg de tomatenblokjes toe, blus met de witte wijn en laat het geheel een kwartier sudderen op een zacht vuur. Breng op smaak met peper en zout. Bak de rest van de boschampignons krokant in wat boter.

  7. 7

    Lepel wat van de wittewijnsaus over de borden, leg er de rijstballetjes en de gebakken boschampignons bij. Werk af met enkele plukjes kervel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Risottoballetjes met boschampignons

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!