Recept

Gepofte prei met hollandaise en zalmforel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Maak je prei eens anders-dan-anders klaar. Gepoft in de oven, bijvoorbeeld. Groenten poffen doe je in een hete oven of tussen de gloeiende kooltjes van een vuur. Door de schil kunnen de aroma's en het vocht niet ontsnappen, met een pure, intense smaak als resultaat. 

Dit gerecht is bedoeld als bijgerecht of sharing dish voor 4 personen.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder het uiterste groene deel van de prei, laat de onderkanten eraan en spoel de stengels. Leg de preien op een bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Pof ze 40 minuten in de oven of tot de binnenkant zacht is. De buitenste bladeren mogen donkerbruin zijn. Zet de oven uit, maar hou de prei warm in de oven.

  2. 2

    Smelt een klontje boter en een scheutje olijfolie in een pan en bak de stukken zalmforel op een hoog vuur in enkele minuten net gaar. Kruid ze met peper en zout. Leg ze bij de prei op de bakplaat in de oven.

  3. 3

    Maak de hollandaise. Smelt 170 gram boter en schep het witte schuim weg. Hou de boter warm. Klop de eidooiers met de Noilly Prat schuimig in een pan. Zet de pan op een heel zacht vuur of au bain-marie. Blijf kloppen terwijl het geheel opwarmt. Voeg straalsgewijs de gesmolten boter toe en blijf kloppen tot je een ingedikte saus hebt. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Verwijder de buitenste bladeren van de prei en snij de prei in stukjes. Besprenkel ze met citroensap en olijfolie en kruid ze met chilivlokken en zout. Serveer de prei met de zalm en hollandaise.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gepofte prei met hollandaise en zalmforel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!