Recept

Gestoomde prei met dressing van blauwe kaas en hazelnoten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit is een ongewone manier om prei te serveren, maar de pure smaak komt hier mooi naar voor.

Gezond stomen

Stomen is de ultieme manier om de smaak en vitamines van groenten te behouden. Geen stomer of stoommand in huis? Zet een vergiet boven een pot kokend water en zet er een deksel op.

bereiding
  1. 1

    Verwijder het uiterste groene deel en de wortel van de prei. Snij de stengels overlangs in 3 stukken en stoom of kook ze zacht. Laat ze even afkoelen.

  2. 2

    Maak intussen de dressing. Pel en pers de knoflook. Verkruimel de blauwe kaas en meng hem met de zure room, de lichte room, de mayonaise, een scheutje water en wat citroensap. Breng op smaak met enkele druppels worcestershiresaus, peper en zout. Bewaar de dressing in de koelkast.

  3. 3

    Rooster de hazelnoten in een droge pan, laat ze afkoelen en hak ze grof.

  4. 4

    Snij de stukken prei overlangs door. Besprenkel ze met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Werk de prei af met de dressing, de geroosterde hazelnoten en de dragon.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gestoomde prei met dressing van blauwe kaas en hazelnoten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Verwijder het uiterste groene deel en de wortel van de prei. Snij de stengels overlangs in 3 stukken en stoom of kook ze zacht. Laat ze even afkoelen.

  2. 2

    Maak intussen de dressing. Pel en pers de knoflook. Verkruimel de blauwe kaas en meng hem met de zure room, de lichte room, de mayonaise, een scheutje water en wat citroensap. Breng op smaak met enkele druppels worcestershiresaus, peper en zout. Bewaar de dressing in de koelkast.

  3. 3

    Rooster de hazelnoten in een droge pan, laat ze afkoelen en hak ze grof.

  4. 4

    Snij de stukken prei overlangs door. Besprenkel ze met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Werk de prei af met de dressing, de geroosterde hazelnoten en de dragon.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!