Recept

Bloemkoolwafels met gegrilde kippenreepjes, avocado en ei

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze hartige wafels zijn een lekkere, anders-dan-andere lunch mét groenten.

bereiding
  1. 1

    Roerbak de bloemkoolrijst 5 minuten in een droge koekenpan. Laat de bloemkoolrijst iets afkoelen. Maak de lente-uitjes schoon en snipper ze fijn.

  2. 2

    Klop 4 eieren los en voeg de geraspte kaas, de lente-uitjes en de peterselie toe. Schep er de bloemkoolrijst onder en kruid met peper en zout. Bak in het wafelijzer 8 wafels van het beslag.

  3. 3

    Kook de eitjes in 5 minuten zacht. Bak ondertussen de kipfilets in olijfolie goudbruin en gaar. Kruid ze met peper en zout. Snij ze vervolgens in reepjes.

  4. 4

    Snij het vruchtvlees van de avocado in partjes. Spoel en droog de rucola en de veldsla en meng ze. Breng de veldsla en de rucola op smaak met de wittewijnazijn, wat olijfolie, peper en zout.

  5. 5

    Spoel de eitjes onder koud stromend water. Pel en halveer ze. Vul telkens een diep bord of kommetje met de sla, enkele partjes avocado en 2 wafels. Leg er enkele kippenreepjes en de gehalveerde eitjes bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bloemkoolwafels met gegrilde kippenreepjes, avocado en ei

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!