Recept

Lentesalade met gegrilde kippenreepjes en krokante eitjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zo’n krokant eitje kun je ook als origineel hapje serveren bij de lente-apero. Kies dan bijvoorbeeld voor kleinere kwarteleitjes. Het paneermeel kun je nog op smaak brengen met (gerookt) paprikapoeder, Italiaanse of Provençaalse kruiden.

bereiding
  1. 1

    Kook de 4 eieren in 5 minuten halfhard. Spoel ze onder koud water en pel ze heel voorzichtig.

  2. 2

    Klop het extra eiwit los in een kommetje met 2 eetlepels water, 1 eetlepel bloem, het kerriepoeder en de gesnipperde bieslook. Doe de rest van de bloem en de panko in twee andere kommetjes. Wentel de halfhard gekookte eieren eerst door de bloem, dan door het eiwitmengsel en tot slot door de panko. Zet ze even koel weg.

  3. 3

    Mix alle ingrediënten voor de dressing, kruid hem met peper en zout en zet hem koel. Verhit de friteuse voor op 180°C.

  4. 4

    Blancheer de suikererwten en de groene asperges 5 minuten in gezouten water. Spoel de komkommer en snij hem in lange linten. Spoel de radijzen en snij ze in partjes. Maak de blaadjes van de eikenbladsla los en spoel ze onder koud water. Dep ze droog.

  5. 5

    Kruid de kipfilets met peper en zout, bestrijk ze met olijfolie en gril ze goudbruin en gaar. Frituur de gepaneerde eieren in de friteuse in enkele minuten mooi goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  6. 6

    Verdeel de slablaadjes, de verse kruiden, de komkommer, de suikererwten, de asperges en de radijzen over een mooie schaal of 4 aparte borden. Snij de kip in reepjes en verdeel ze over de salade. Halveer de eitjes en leg ze erbij. Serveer de salade meteen en geef de dressing er apart bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lentesalade met gegrilde kippenreepjes en krokante eitjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!