Recept

Slakuipjes met kippengehakt, knolselder en wortelen met pindadressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Natalie tipt!

“Mijn collega Jolien en ik zweren al jaren bij de 100% pindakaas (zonder suiker) van Albert Heijn. Budgetvriendelijk en heerlijk op de boterham en in een dessertje, maar verrassend genoeg ook in deze oosterse dressing.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de knolselder schoon en snij hem in blokjes. Schraap de wortelen en snij ze in even grote blokjes als de knolselder. Pel en pers de knoflook. Mix de pindakaas met de knoflook, de honing, de rijstazijn, de sesamolie en 3 eetlepels olijfolie tot een smeuïg sausje.

  2. 2

    Meng het kippengehakt met de knolselder, de wortel en de saus en stort alles op een ingeoliede bakplaat. Gaar het gehakt en de groenten 20 minuten in de oven en hussel ze regelmatig om.

  3. 3

    Maak de dressing. Rasp de schil van de limoen en pers het sap. Meng de pindakaas met het limoensap, de limoenschil, de sojasaus, de honing, de rijstazijn en de sesamolie.

  4. 4

    Maak de kropjes sla los en vul de blaadjes met het krokant gebakken kippengehakt. Strooi er de pindanoten en de zwarte sesamzaadjes over. Lepel er de dressing bij en werk af met de koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!