Recept

Tempura van makreel met noedelsalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tempura van makreel met noedelsalade wordt nog beter met een partje limoen, een toefje wasabi en extra sojasaus.

Wist je dat makreelvlees een beetje bruin tot rood van kleur is? Dit komt doordat de vissen snelle zwemmers zijn en dus beter doorbloed spierweefsel hebben.

bereiding
  1. 1

    Schil en rasp de gember. Meng de gember met het citroensap, de pindakaas, de sojasaus en 4 eetlepels water tot een gladde dressing.

  2. 2

    Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en laat ze afkoelen. Meng de dressing door de noedels en breng ze op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Spoel de komkommers en snij ze in plakjes. Schil de wortelen en snij ze in julienne. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringen. Snipper de koriander. Meng de komkommer, de wortel, de lente-ui en de koriander onder de noedels.

  4. 4

    Verhit de friteuse tot 180°C. Maak het tempurabeslag door alle ingrediënten te mengen. Dompel de makreelfilets in het beslag en bak ze vervolgens lichtbruin in de friteuse. Laat ze even uitlekken op een vel keukenpapier. Serveer de krokante makreelfilets met de noedelsalade en werk af met de extra koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tempura van makreel met noedelsalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!