Recept

Krokante forel met knolselder-appelsalade en appel-mosterdvinaigrette

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekkere budgetvriendelijke vis met een slaatje. Forel wordt bij ons vooral gekweekt in de Ardennen. Een echte klassieker op je bord!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de vissen vanbinnen en vanbuiten en dep ze droog. Kruid zowel de binnen- als de buitenkant met peper en zout. Bak de panko in olijfolie goudbruin op een zacht vuur. Kruid met het knoflookpoeder, peper en zout. Laat de panko wat afkoelen en meng er dan de verse kruiden onder.

  2. 2

    Wentel de vissen door het maïszetmeel. Klop de eieren los met de melk en haal er de vissen door. Wentel ze tot slot door de gekruide panko.

  3. 3

    Bak de vissen in olijfolie 4 minuten langs elke kant. Leg ze in een ovenschaal en gaar z nog 15 minuten in de oven.

  4. 4

    Schil ondertussen de knolselder en snij hem in fijne reepjes. Spoel de appelen, snij ze in fijne reepjes en meng ze onder de knolselder. Giet er het citroensap bij en hussel goed onder elkaar. Spoel en droog de veldsla.

  5. 5

    Maak een vinaigrette van de mosterd, de honing, de azijn en een scheut olijfolie. Kruid ze met peper en zout. Giet ze bij de knolseldersalade en hussel er tot slot de walnoten en de veldsla onder. Serveer de krokante forel met de salade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Krokante forel met knolselder-appelsalade en appel-mosterdvinaigrette

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!