Recept

Pompoensalade met witloof, pecannoten, spinazie en brie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Mag het een ander kaasje zijn? Probeer dan eens een lokaal geitenkaasje of Antwerps Pikantje. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 195 °C. Boen de pompoen schoon, halveer en verwijder de pitten. Snij in schijfjes van ongeveer 0,5 cm. Leg de pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Schuif 25 minuten in de oven.

  2. 2

    Klop alle ingrediënten voor de dressing los in een kommetje. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Snij het witloof in reepjes. Besprenkel met citroensap om verkleuren tegen te gaan. Hak de pecannoten grof. Spoel de spinazie. Snij de brie in gelijke stukjes.

  4. 4

    Haal de pompoen uit de oven en schik op een schaal. Verdeel er het witloof, spinazie, pecannoten en brie over. Werk af met blaadjes dragon en besprenkel met de dressing. Kruid met peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pompoensalade met witloof, pecannoten, spinazie en brie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!