Recept

Aperoplank van 't zeetje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zo'n assortimentje lekkers uit het water, da's altijd feest. Ideaal als hapje om te delen.

bereiding
  1. 1

    Rijg de scampi's op stokjes en kruid ze met het kerriepoeder, peper en zout.

  2. 2

    Pel en plet de knoflook. Wrijf de octopuspoten in met de knoflook en wat olijfolie en kruid ze met peper en zout. Bewaar ze in de koelkast.

  3. 3

    Snij het stokbrood in schuine stukken. Bak ze krokant in een pan met wat olijfolie.

  4. 4

    Open de oesters en snij ze los van de schelp.

  5. 5

    Leg de zeekraal, de oesters, het krokante stokbrood, de gerookte forel en de krabbenpoten op een groot bord of een grote plank. Zet er de kant-en-klare dips bij.

  6. 6

    Verhit een scheutje olijfolie en bak de scampi’s op een hoog vuur kort goudbruin. Gril of bak de octopuspoten kort goudbruin en snij ze in stukken.

  7. 7

    Leg de scampi's en de octopuspoten bij op de aperoplank. Leg er nog partjes citroen bij en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aperoplank van 't zeetje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!