Recept

Parmezaan-gehaktballetjes met aardpeerpuree en hazelnootcrumble

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker à la Sandra Bekkari!

Natalie tipt!

“Met schaamrood op de wangen moet ik toegeven dat ik pas recent ontdekt heb dat je de beste balletjes rolt als je het gehakt eerst goed hebt laten kneden in de keukenrobot (met de K-haak). Bovendien heb je dan tijd om iets anders te doen. Ik gebruik mijn keukenrobot vanaf nu dus voor meer dan enkel cakebeslag.”

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Snipper de peterselie. Doe het gehakt in de keukenrobot en voeg de eidooier, het amandelmeel, de helft van de peterselie, de parmezaan, de knoflook en de sjalot toe. Kruid met een snuifje paprikapoeder, peper en zout. Meng goed en rol er hapklare balletjes van. Laat ze even opstijven in de koelkast.

  2. 2

    Schil de aardperen en de aardappelen en snij ze in gelijke stukken, kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet ze af en laat ze even uitdampen. Pureer ze met een scheutje haverroom, olijfolie, peper en zout.

  3. 3

    Rooster de hazelnoten in een pan zonder vetstof. Hak ze fijn en meng ze met de rest van de peterselie en een likje olijfolie tot een crumble.

  4. 4

    Verhit olijfolie in een pan en bak de balletjes aan alle kanten goudbruin en krokant. Lepel de aardpeerpuree op een bord en werk af met de balletjes en de hazelnootcrumble.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Parmezaan-gehaktballetjes met aardpeerpuree en hazelnootcrumble

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!