Recept

Homemade gnocchi met spruitjes en hazelnootcrumble

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk gerechtje met spruitjes: zo lust iedereen ze!

Tip! Je kunt ook een vork gebruiken om de gnocchi hun karakteristieke ribbels te geven.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Maak eerst de gnocchi. Schil de aardappelen en kook ze in ongeveer 10 minuten gaar. Stamp ze tot puree en laat goed afkoelen in de koelkast. Voeg, als de puree voldoende is afgekoeld, de bloem en de eidooier toe. Kruid de puree met peper en zout en kneed ’m tot een soepel deeg. Het kan zijn dat je meer of minder bloem nodig hebt. Het deeg is goed wanneer het niet meer plakt.

  2. 2

    Strooi bloem over het werkblad en maak nu kleine ovale balletjes van het deeg. Haal elk bolletje over een rasp voor een patroon in het deeg.

  3. 3

    Verwijder de buitenste blaadjes van de spruiten. Halveer de spruitjes en blancheer ze 7 minuten in lichtgezouten, kokend water. Breng in een andere pan water aan de kook en kook de gnocchi per 8 tot 10 tegelijk gaar. De gnocchi zijn gaar wanneer ze boven komen drijven.

  4. 4

    Sprenkel wat olijfolie in een ovenbestendige grote pan. Fruit er de sjalot in tot hij glazig is. Voeg de spruitjes toe en roerbak tot ze lichtjes beginnen te kleuren, voeg dan de gnocchi toe. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Meng de gehakte hazelnoten met de peterselie, olijfolie en de parmezaan tot een crumble. Breek de mozzarella in stukjes en duw de stukjes tussen de gnocchi en de spruiten. Strooi er de crumble over en zet 15 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Homemade gnocchi met spruitjes en hazelnootcrumble

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!