Recept

Bietjes in zoutkorst met venkelzaad en citroen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

In alle kleurtjes

Er bestaan veel soorten bietjes, zoals rode, gele en zelfs gestreepte chioggiabietjes. Ze verschillen van kleur én smaak. Zeker de moeite waard om eens te proberen!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C. Rooster de venkelzaadjes in een droge pan en plet de zaadjes in een vijzel.

  2. 2

    Meng het fijn keukenzout met de bloem, de venkelzaadjes, de olijfolie en 100 milliliter water in een mengkom, kruid met peper en meng alles goed door elkaar tot een deeg.

  3. 3

    Spoel en droog de bietjes. Rol het deeg uit, leg er de bietjes op en snij grote cirkels uit het deeg waarmee je de bietjes kunt inpakken.

  4. 4

    Pak de bietjes in in de deegcirkels, schik ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de bietjes 1.20 uur in de oven.

  5. 5

    Verwijder de zoutkorsten voorzichtig van de bietjes en rasp er een beetje citroenschil over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bietjes in zoutkorst met venkelzaad en citroen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!