Recept

Pastinaak-parmezaanpuree met boerenkool en gekaramelliseerde sjalot

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze heerlijke puree à la Sandra Bekkari is lekker bij...

  • krokant gebakken sint-jakobsvruchten

  • boeuf bourguignon of een ander stoofpotje

  • gebakken peren

bereiding
  1. 1

    Verwarm de hazelnootmelk. Schil de pastinaken en de aardappelen en snij ze in even grote stukken. Kook ze samen gaar in de hazelnootmelk.

  2. 2

    Snij de boerenkool kleiner en roerbak ze krokant in wat olijfolie. Kruid ze met peper en zout. Pel en halveer de sjalotjes. Bak ze in olijfolie goudbruin. Blus ze met de balsamicoazijn en bedruppel ze met de honing. Laat ze op een zacht vuur karamelliseren.

  3. 3

    Giet de pastinaken en de aardappelen af en vang wat kookvocht op. Pureer de groenten en voeg eventueel wat kookvocht toe. Schep er de geraspte parmezaan onder en kruid de puree met peper en zout.

  4. 4

    Schep de puree in een schaal en werk hem af met de boerenkool en de sjalotjes. Rasp er nog de extra parmezaan over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pastinaak-parmezaanpuree met boerenkool en gekaramelliseerde sjalot

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!