Gegrilde wildspiesjes met veenbessensaus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gegrilde wildspiesjes met veenbessensaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Klassieker met een apero-twist: gegrilde wildspiesjes met veenbessensaus.

bereiding
  1. 1

    Maak de saus. Pel en plet de knoflook. Pel en snipper de sjalot. Doe de knoflook, de sjalot, de veenbessen, de appelazijn, de bruine suiker, de ketchup, het gerookt paprikapoeder en de chilivlokken in een steelpannetje en laat op een zacht vuur 10 minuten koken. Mix de saus fijn en kruid met een beetje zout.

  2. 2

    Snij de filet van wild in heel fijne plakjes. Kruid ze met peper en zout en prik enkele plakjes op spiesjes. Gril de spiesjes in een hete (grill)pan heel kort aan beide kanten. Serveer de spiesjes met de saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak de saus. Pel en plet de knoflook. Pel en snipper de sjalot. Doe de knoflook, de sjalot, de veenbessen, de appelazijn, de bruine suiker, de ketchup, het gerookt paprikapoeder en de chilivlokken in een steelpannetje en laat op een zacht vuur 10 minuten koken. Mix de saus fijn en kruid met een beetje zout.

  2. 2

    Snij de filet van wild in heel fijne plakjes. Kruid ze met peper en zout en prik enkele plakjes op spiesjes. Gril de spiesjes in een hete (grill)pan heel kort aan beide kanten. Serveer de spiesjes met de saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.